Wat onze leerlingen vonden van Marc de Bel
- jademullens91
- 18 nov 2016
- 3 minuten om te lezen

Ik vond het heel speciaal dat ik Marc de Bel eens in het echt kon zien. Ik vond het heel cool dat hij allemaal van die grappige geluidjes kon maken en vertelde over zijn boeken. We mochten ook vragen stellen en dat vond ik heel leuk. Ook mochten we onze klasboeken laten signeren. (Chloé 4A)
Ik vond het heel leuk dat de school toch Marc de Bel kon regelen. Ik heb veel respect voor deze man wat hij allemaal doet voor kinderen. Hij was heel grappig en heel sympathiek. (Mathieu 4A)
Het was heel interessant. Het was een heel grappig verhaal vooral met de geluiden die hij maakte. (Pieter 4B)

Het was heel interessant om naar de luisteren omdat hij ook vertelde over een verhaal wat hij zelf heeft meegemaakt en waar hij ook uitbeeldde wat er gebeurde. (Mere 4B)
Ik vond het heel leuk dat hij een mooi verhaaltje vertelde omdat hij er telkens grappige geluiden bij deed. En daarna signeerde hij onze boeken. (Janne 4C)
Ik vond dat Marc de Bel ook goed kon uitbeelden en vertellen over zijn boeken. En het was ook grappig met die geluiden. Ik vond het ook leuk dat op het einde de handtekeningen van hem werden uitgedeeld. (Merel 4C)

Het was heel boeiend omdat Marc alles tot in detail uitlegt. Marc de Bel heeft alles uitgelegd wat hij vroeger heeft meegemaakt. Hij schrijft hele mooie boeken. Zijn eerste boek was heel tof. Het ei van Oom Trotter. Het personage werd gepest en zijn oom heeft hem uit de pestput gevist. Zijn eerste boek kwam er doordat hij aan zijn klas een verhaal had verteld en zo heeft hij een belofte gedaan om het vervolg te schrijven (Annika en Elien 5A)
Ik vond het tof want hij had ook bij zijn thuis kunnen zitten en een boek kunnen schrijven. Ik vond het leuk dat hij zijn tijd had gegeven voor ons, dat wij hem vragen konden stellen en dat hij heeft uitgelegd waar zijn boeken over gingen. En het was tof dat we een handtekening kregen. (Phebe 5B)

Ik vond het leuk want er zaten grappige dingetjes bij en ook vele interessante vragen. Ik vond het ook leuk hoe hij over zijn leven kon vertellen en hoe hij erop is gekomen een boek te schrijven. Hij vertelde verhaaltjes in zijn klas en toen heeft hij daar later een boek over gemaakt en dat vond ik leuk. (Niels 5B)
We kwamen aan en hij had wat verteld over zijn leven. We mochten wat vragen stellen en in totaal heeft hij 158 boeken geschreven. Mijn vraag was: "Is het niet vermoeiend om boeken te schrijven?" en hij antwoordde: "Nee want ik doe niets tegen mijn zin!" Daarna deelde hij handtekeningen uit. (Jirina 5C)
Hij vond het moeilijk om 10 regels achter elkaar te schrijven want je had dan heel veel inspiratie nodig. Mijn vraag was wanneer hij handtekeningen uitdeelde en dat was als alles gedaan was. (Jamie 5C)

Marc De Bel is een bezoekje komen brengen in onze school en dat was echt TOP!
We wisten nog niet zo veel over hem, maar nu wel.
Hij is een lieve, leuke en grappige man!
Hij vertelde dat hij vanbinnen nog een klein mannetje van 11 is.
Hij kan heel goed vertellen en grappige geluidjes maken en dat merkte je!
Hij had 3 dromen: Rode Duivel worden, popzanger worden en meester worden.
Maar er was maar een ding gelukt namelijk: meester worden, en dat deed hij goed!
Hij vertelde elke dag een stuk van zijn zelfverzonnen verhaal, maar dat kreeg hij niet af.
Hij beloofde dat hij het einde zou opschrijven in de vakantie, en dat werd al snel een heel boek!
Sinds dien schrijft hij boeken voor jong en oud!
En dat is een super, mega, fenomenaal succes geworden!
We vonden dat hij heel goed en grappig vertelde, en goed met kinderen om kan gaan!
Hij kan ook supergrappige geluidjes en gebaren maken!
Kortom: hij is een lieve, grappige en leuke man!
Hij mag zeker nog eens terug komen (6A)
Ik vond het leuk en heb al verschillende boeken gelezen van Marc de Bel. Ik vond het verhaal heel chic. Hij vertelde bijvoorbeeld over zijn geheim luik in de doornhaag. In het diepe stuk van het meer was er iemand vermoord en ze durfden daar niet meer te zwemmen. Dat verhaal vond ik heel leuk en spannend. (Kyara 6B)


Comments